Mister Gay Belgium wil actie ondernemen tegen stijgend percentage hiv-infecties bij homo- en biseksuele mannen in België

Het aantal nieuwe hiv-diagnoses bij homo- en biseksuele mannen in Vlaanderen blijft dalen. Op Belgisch niveau stijgt het aantal nieuwe hiv-infecties. Bij mannen die seks hebben met mannen is in België een stijging van 5% waargenomen. In Vlaanderen is er een daling van 3%.  

Regelmatig testn

Met deze cijfers van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid in het achterhoofd, wil ook Mister Gay Belgium en docent aan de Thomas More Hogeschool, Raf  Van Puybroeck (22)  blijven inzetten op het promoten van condoomgebruik en wil hij de campagneboodschap “Laat je regelmatig testen” nog meer uit de taboesfeer halen.  

“Er worden door onder andere het Vlaams expertisecentrum Sensoa al heel wat initatieven en acties ondernomen om mensen bewust en uitgebreid te informeren over hun seksuele gezondheid”, zegt Van Puymbroeck.

Raf wil naar aanleiding van World Aids Day op 1 december zijn steentje bijdragen door zélf in het centraal station van Antwerpen rode lintjes uit te gaan delen om zijn solidariteit te tonen aan mensen met hij en aids. Hij wil daarnaast een oproep doen om zorg te dragen voor je lichaam en hoopt het regelmatig testen in België hiermee aan te moedigen.